Hoe een lief, speels pupje een trouwe assistentiehond wordt

Dyadishond golden retriever assistentiehond

Omdat niet iedereen weet dat Dyadis assistentiehonden opleidt en ze nadien gratis plaatst bij mensen met een beperking, ziekte of aandoening, hebben wij dit hier in een notendop uitgelegd.

Dyadis koopt Labrador en Golden Retriever pups aan bij erkende fokkers en plaatsen die in gastgezinnen tussen hun 8 weken en 18 maanden. Daar leren ze sociaal zijn en wennen ze aan de meest uiteenlopende situaties. Zo leren ze bijvoorbeeld wandelen op een drukbezochte markt, rustig onder de stoel liggen bij een restaurantbezoek…. Elke week krijgen de gastgezinnen met hun honden les van onze instructeurs en leren ze al een aantal van hun toekomstige taken aan. Hoe een voorwerp oprapen en brengen in de schoot van hun baasje, hoe een deur opendoen en helpen bij het uitkleden… …. Misschien zag je al ooit honden met een geel-blauw harnasje op straat? Dat hesje wijst erop dat ze aan het werk zijn en je hen niet mag storen of strelen.

Tussen hun 18 en 24 maanden is het tijd voor de intensieve training. De honden verblijven van maandagmorgen tot vrijdagavond in het Dyadis centrum en leren er de orders uitvoeren om als assistentiehond aan de slag te kunnen gaan.  

Als de honden twee jaar zijn, plaatst Dyadis die gratis bij personen met een beperking, ziekte of aandoening. Ze verbeteren de levenskwaliteit van hun baasje en verhogen zijn zelfredzaamheid. Ze worden ook een trouw maatje.  De vereniging zal de honden hun hele leven blijven opvolgen en tussenkomen waar nodig. Dyadis financiert dit hele traject: de aankoop en hun opleiding, hun eten in het gastgezin, de medische kosten voor inentingen, sterilisatie,… Giften zijn dus zeker altijd welkom!

Een reactie op “Hoe een lief, speels pupje een trouwe assistentiehond wordt

Reacties zijn gesloten.