Online training voor pups

Dyadis assistentiehond in opleiding

De Coronacrisis laat zich ook voelen bij Dyadis, het centrum is gesloten en alle medewerkers zijn thuis, terwijl de honden bij hun gastgezin blijven. Maar misschien heb je er nog niet bij stilgestaan dat pups nu eenmaal niet klein blijven en je daarom hun opleiding niet zomaar kunt stopzetten. Geen nood, we vonden er een oplossing voor.

Wij blijven verder werken aan hun training via een gesloten Facebookgroep, e-mail en WhatsApp. Onze instructeurs Jan en Christiane volgen de Dyadis honden nu vanop de opgelegde afstand. Om het wat concreter te maken, vragen we aan de gastgezinnen filmpjes te posten waarin ze de basisoefeningen door hun hond laten uitvoeren. Het gastgezin mag een jonge pup natuurlijk wat helpen daarbij, terwijl een iets oudere het alleen moet kunnen, zelfs met afleiding op de achtergrond.

De reacties op onze oproep bleven niet uit! Nuttig is dat de instructeurs commentaar geven op wat ze binnenkrijgen en ook praktische tips hebben voor de andere gastgezinnen. Zo lees je bijvoorbeeld ook hoe je het commando ‘sit’ moet aanleren met een stappenplan. Het is niet de bedoeling van de video clips dat de pup halsbrekende toeren of gekke dingen uithaalt; de nadruk ligt op het succesvol slagen van de oefening. De pup XCel op de foto heeft alvast geleerd hoe de social distancing te respecteren in een winkel en hoe hij ook op veilige afstand van de koekjes moet blijven.