gastgezin
Onze gastgezinnen
Gastgezinnen zijn vrijwilligers die gedurende anderhalf jaar een hond in hun gezin opnemen en hem voorbereiden op de belangrijke taak die hij later bij zijn toekomstig baasje zal uitvoeren. De hiervoor geselecteerde gezinnen zullen het dier opvoeden in ee

Taken gastgezin

1
Sociaal maken

De hond socialiseren, overal mee naartoe nemen en aan verschillende situaties laten gewoon worden.

 
2
Zindelijk maken

U voedt de pup op vanaf hij ongeveer 8 weken oud is. Op deze leeftijd is de hond nog niet zindelijk.

 
3
Gehoorzamen

Begeleid door de instructeurs van Dyadis leer je de hond specifieke commando’s aan.

 
“Het geeft echt voldoening
om 'uw eigen' pup te zien opgroeien tot assistentiehond”
gastgezin
Gastgezin
 

Gastgezin aan het woord

Getuigenis Jean Pierre Dyadis gastgezin

Dit is de getuigenis van Jean Pierre D.S., zelfstandige ondernemer. Hij heeft al vele Dyadishonden op bezoek gehad omdat hun gastgezinnen op vakantie waren. Nadien besloot hij zelf gastgezin te worden.

“Mijn interesse om een hulphond op te leiden kwam door een vriend die zelf een hulphond had. Toen hij overleed beloofde ik dat ik mee voor zijn hulphond zou zorgen. Ik zag wat deze hulphond voor mijn vriend (en voor mij) betekende en besloot om zelf ook een hulphond op te leiden. Via een aankondiging in een lokaal blad kwam ik bij Dyadis terecht.

Ik wou heel graag een hulphond opleiden maar ik had nog niet voldoende tijd om een pup in huis te nemen. Daarom besloot ik om eerst weekendgezin te zijn. Dit houdt in dat de hond waarvan het gastgezin op reis is, tijdelijk bij mij ‘op vakantie’ komt. En nu ben ik zelf gastgezin.”

Kelly Gastgezin Dyadis

Dit is de getuigenis van Kelly B., studente Grafische & Digitale Media. Ze is momenteel gastgezin van haar derde hulphond.

“Ik vind het fantastisch om een pup op te leiden en commando’s aan te leren. Het geeft veel voldoening als je ziet hoe snel honden commando’s aanleren.

Zelf hebben we al een hondje. De opvoeding van een hulphond loopt grotendeels gelijk met een gewone hond.

Een groot voordeel is dat een Dyadishond overal mee naar toe mag , zelfs naar de supermarkt, dierentuin,… Als ik ergens naar toe ga, gaat hij gewoon mee!

Tijdens de wekelijkse les komen al de gastgezinnen samen en trainen we de commando’s die de hond moet leren. Dit gebeurt altijd in ontspannen sfeer met de leuke groep gastgezinnen. Ik kan het iedereen aanraden!”

Siska getuigenis gastgezin Dyadis

Dit is de getuigenis van Siska D., zelfstandige. Nico en Siska hebben 3 kinderen.

“Een vriendin van ons zit in een rolstoel en heeft een hulphond gehad. Wij hebben ervoor gekozen om een gastgezin te worden omdat we iets terug wilden doen voor de organisatie van hulphonden, als dank voor de steun dat die vriendin had aan haar hond.

We vinden het belangrijk dat onze kinderen met honden leren omgaan. Mochten we zelf een hond kopen, dan ga je een engagement aan van minimum 10 jaar. Dyadis geeft ons de kans om een hond 1,5 jaar op te voeden, ervan te genieten en zo alle aspecten te leren kennen.

We besloten een hond 2 weken op proef te nemen en dat viel reuze mee. Zo is ons avontuur begonnen.”

Gastgezin worden

Informatie omtrent gastgezin worden

De honden zijn nauwkeurig uitgekozen pups van het ras golden en labrador retriever met de vereiste fysieke kwaliteiten (geen erfelijke afwijkingen, goed gestel) en gedrag (evenwichtig, rustig, meegaand karakter).

Voor hondenliefhebbers die nog aarzelen om een langetermijnengagement aan te gaan is dit een uitgelezen kans om gedurende anderhalf jaar alle aspecten van een viervoeter in huis te leren kennen. Het geeft bovendien veel voldoening aan de gastfamilie op die manier iets terug te geven aan de maatschappij. Dankzij de hulphond krijgen rolstoelgebruikers namelijk hun autonomie terug en kunnen ze ook makkelijker het isolement doorbreken.

Wenst u graag meer informatie over gastgezin worden? Wilt u zich aanmelden als gastgezin? Contacteer ons vrijblijvend.

Dyadis zoekt ook weekendgezinnen. Dit wil zeggen dat de hond voor een korte periode bij u geplaatst wordt, voornamelijk omdat het gastgezin op reis gaat.

Gastgezinnen met hun hond
Frequently Asked Questionshond
Is het moeilijk om de hond na 1,5 jaar af te geven?

De gastgezinnen beseffen dat de hond hen niet “toebehoort” en dat zij er afscheid van zullen moeten nemen wanneer hij aan het nieuwe baasje wordt overhandigd. Je krijgt voldoening bijgedragen te hebben tot het goede doel en de vreugde van de bevoorrechte band met de gebruiker en zijn nieuwe gezel.

Wat zijn de kosten voor een gastgezin van een hond?

De kosten verbonden aan de hulphond in opleiding wordt gedragen door Dyadis. De voeding wordt gesponsord door Pedigree. Ook de dierenartskosten zijn voor Dyadis.

Wij willen gastgezin worden maar we gaan jaarlijks op reis en de hond kan niet mee. Is dat een probleem?

Als u op reis gaat zonder hond, kan de hond verblijven bij een weekendgezin. Gedurende uw afwezigheid zal de hond dus geplaatst worden in een ander gezin.

Waar gaan de lessen door?

De lessen vinden plaats in 1170 Brussel, zowel in het centrum als op verplaatsing (bv. Stockel). Er bevindt zich ook een lesgroep in Opwijk.

Kan men gastgezin worden als je huisdieren hebt?

Indien uw huisdieren gesocialiseerd zijn, is het zeker mogelijk om gastgezin te worden. Dit kan zelfs een meerwaarde bieden voor de assistentiehond.